Pages

teman teman

Friday, December 31, 2010

jumaat

assalamualaikum,

hai semua pembaca.:) moga khabar anda baik baik belaka. ceh! macam lama tak update je ayat aku ni.. oke tanpa melengahkan masa afro mahu bercerita. pertama sekali minta maaf kat budak budak bayu sekalian kerana afro tak bangon pagi tadi utk join hiking korang yang aku tataw di mana tempat nya. broga hills kot.:)

hurm. hari ni seriously afro cakap afro terdiam mendengar khutbah jumaat di masjid tadi.. berkenaan dengan "zina". terasa bagai diri ini penuh dengan dosa.. begitu juga dgn 2 minggu lepas punya jumaat.. tentang "sahabat". terkedu seketika.. selalu nya time khutbah afro sebok dok sembang dgn org.. tapi tadi macam terasa nak mendengar pula. pabila mana khatib sdg memberi khutbah maka terdiam seluruh alam gempita.. wah! ayat aku tanak cam bangang pulak. HAHA:p

sebulan ade 4kali jumaat maka setahun ade 48 lah kan.? afro rase dlm byk byk khutbah jumaat afro diam khusyuk dgar khutbah tanpa berkata apa ade la dlm 20 kali atau mungkin lebih tapi tidak kurang la.:) berkenaan dengan zina tadi afro tertarik mungkin sebab malam ni new year.. dan mesti ramai yang melakukan maksiat bukan. haih=.= afro just berharap insan yang menganut islam sedar apa yang mereka bakal lakukan.

"kalau jumaat sentiasa di hati aku pilih jumaat pengganti segala hari"


oke tamat solat jumaat afro balik kerumah.. dan selalunya afro bawak handphone ke masjid. kali ni tak sbb afro pakai kain pelekat. ahaa.;) habes sahaja makan buzz!!! handphone afro berbunyi. ni afro guna buzz yang YM tu sbgai msg alert


"assalamuaikum, daus! kat mana.? free tak malam ni.? macam biasa la ops tahun baru.. ustaz hanafi suruh aku ajak kau..markas kat tmpt biasa masjid KLCC tuh"


selang beberapa minit buzz!!.


"assalamualaikum firdaus.. ops tahun baru akan diadakan di sekitar Kuala Lumpur bawah ustaz mazrizi. markas dekat taman kosas macam biasa berkumpul pada pukul 10 malam. jemput hadir ya."


gulp=.= telan air liur aku dapat msg msg nih.. tak terbalas. HAHA kalau korang tak kenal siapa Ustaz hanafi dan mazrizi ni korang pergi bukak mana mana mastika.. afro rase setiap mastika dieorg ade je. die org ade Pusat pemulihan akhlak sendiri yang di beri nama PERKID.. ustaz mazrizi jaga bahagian perempuan di hulu langat manakala Ustaz Hanafi Ustaz hardcore yg jaga bahagian lelaki.. 

korang jangan la tanye bukan bukan.. mane afro kenal die.? err.=.= ni yang payah nak jawab nih.. heh korang pergi la search kat internet Perkid tu untuk apa.. then korang tawu aku siapa.. HAHA

minta maaf la ustaz ustaz sekalian.. afro mu ini tidak dapat menghadiri ops tahun baru tuh.. ade hal sikit. ceh padahal aku nak kelua juga.. mungkin kalau saya ade di KL insya allah saya ada di KLCC.. dan dan dan kalau ada yang melakukan maksiat saya akan tegur ya.. dimana yang berzina tu mungkin selepas 2 3 round saya dah tgk dan puas saya call ustaz oke.? hehe. oke oke.. tak!! tu tipu.. harap lah ustaz baca entri ni.:p

yang mana dah tawu apa fungsi Perkid sebenarnya mesti korang pandang pesong sket kan.? oh kerana mereka la aku jadi "manusia" :) jgn la tanye macam macam wahai pembaca. sekarang aku jahat lagi ke tak.? mesti la tak. aku dah tak jahat dah. afro nih baik oke.. nakal tu biasa la.. stakat menggatal dgn awek org.? oh itu perkara biasa.! :D heh.. kata org afro ni cukup rasa. "tak lebih dan tak kurang" eh eh aku rase baik aku lebih sket jahat yg kurang. HAHA


"selagi mana kita berjasa selagi itulah kite bergelar wira"

*afro harap takde ape buruk yang berlaku malam new year. selamat tahun baru:)

masuk akal jugak!

okay short and simple entri.
hah. korang bace blog telor tak.?
ciss!
make sense. 
"kalau malaysia tak menang piala arituh agak agak ade ke org nak berebut fahmi bagai.?"
HAHA
:)

yg lain tak hensem ke.?
heh

credit : telor

Thursday, December 30, 2010

adore

oke oke.
aku make it quick oke.
korang kenal khairul fahmi che mat sape.?
goalkeeper malaysia yg cekap tuh la.
ahaa.
muka.? 
alahai buragas nye.
tapi suara. hamek kau!
sweet bhai.


haa pastu lepas je mlaysia jadi champion aku terus online facebook.
tawu ape aku jumpa.?

nah.!


belog awek fahmi.
baca cam mane dieorg jumpa. sweet oh.
:)

kalau kau takde awek aku nak jadi anak ikan kau boleh.?
bhaha
;p

Wednesday, December 29, 2010

pick puncher


   
alahai. 
comel je aku tgk pick puncher ni.
nak 1 bole.?
heh
sape nak hadiah kan kat afro.?
;)

*padahal tak reti pun main gitar. ahaa

Bila saya besar saya mahu jadi

ade ke kerja yang lagi best dari ni.? 
dream job.
HAHA
pengejas buah dada

sumber : katy pery

100 cara

 korang slalu ckp natang alah ni kan.? 
hamek! 
HAHA

hati seorang lelaki


bukan nak berjiwang jiwang.
just nak wanita tahu ini hati seorang lelaki.
haha
:)

org kata
"cinta itu buta seperti org kaya yg gila kuasa."

harapan

aku harap kadang kadang bapak aku macam ni.
:) 
ahaa

pergi pergi pergi dari hidupku. HAHA

oke.. pertama tama skali afro nak minta maaf ye kalau blog ni macam makin suram. ahah. ye la dulu kan first first tu sebok dok letak gambar bagai. since rumah renovate cable hilang charger hilang dslr tersadai. hah. aku rase semua cable kene simen dlm dinding agak nya. HAHA.

tape. oke terus berlari ke topik sebenar. "what goes around come around." "kadang kita kat atas kadang kita kat bawah." "karma dtg dan pergi" ape lagi pepatah yg same dgn.? ahaa oke cukop. aku tibai semua tuh. heh. tapi kan ape yg afro dapat lihat la kan pasangan bercinta ni pelik. sumpah! kau bercinta bagai nak rak, kau sanjung bagai, kau msg hari hari, kau tulis dlm blog "i love u forever" lah then bile clash.? maki hamun. HAHA =.= kecewa je.

afro.? oh tak la kecewa sgt. tga bahagia kot. family ade kawan kawan ade. org yg sayang afro.? err. bersepah kot. heh tapi tapi yang sedeh nya bila clash update status facebook macam salah kan semua lelaki.. dem! aku tawu MOST MOST of lelaki macam sial sket. tapi pernah tak wanita terfikir lelaki pon penah kene game.?

"tak semua perempuan cam tuh la bro" itu ayat mesti kua dari mulot kawan kawan perempuan bila laki kene. ceh =.=  aku rase macam nak lempang je.. bila perempuan kene game aku kuar ayat tu "lelaki tak semua sama" fuh! die punye kondem! sabar je la..

conclusion.? dua dua salah. sape soh kau tak jaga hubungan kau. kalau kau tawu mane bagus mane tak dah cukup.. 1 lagi.. jgn dok cerita pasal "jodoh" kat org. kau yang tentu kan jodoh kau.

"mungkin pergi satu tanda nya beribu yang lain menyanjungi mu"

Monday, December 27, 2010

adik ku melayang

Orang terlalu ramai dalam bas mini. Naiklah seorang wanita muda yang sedang mengandung. Lalu dengan sopan dia berkata kepada seorang lelaki yang sedang duduk di sebuah kerusi. “Encik, bolehkan bagi saya duduk? Saya berdiri tak apa, tetapi budak di dalam ni..”. Lelaki tu pun memberikan tempat duduknya kepada wanita tersebut.
Kemudian lelaki itu pun mengeluar rokok lalu menghisap rokok, lalu wanita itu berkata, “Encik, boleh ke encik berhenti merokok. Saya tak apa, tapi budak di dalam ni..”. Lelaki itu pun dgn tersipu2 membuang putung rokok tersebut.
Tetapi di dalam hati membara, geram betul pada wanita itu. Dah lah aku terpaksa beri tempat duduk aku, ni dia boleh tegur aku yang sedang merokok.
Macam mana aku nak pekena dia pula? Tiba2 angin bertiup, dan terselaklah kain wanita itu, dan nampaklah pangkal pahanya yang putih melepak, maka dgn spotan lelaki itu be rkata “Cik puan, boleh tak cik puan tutup kain cik puan. Saya tak apa, tetapi budak di dalam (seluar) ni tak boleh ….HAHA

kisah benar duka lara afro.

ting tong!! assalamualaikum. ahaa:) okay entri kali ni berkisah kan seorang pemuda hensem yang bijak bestari serta cerdik diikuti dgn sikap sopan santun nya. oke. afro tipu.:p wah! cane eh nak cakap. tempat practical actually afro tak dapat lagi and runsing runsing runsing. 

Pos ad sdn bhd kat damansara ade offer afro tok practical kat sane marketting department and guess what. elaun 500.. tapi tapi tapi setelah di survey survey jalan nya ia menelan rm5 minyak moto utk perjalanan pergi dan balik.. wah!! kalau kali dgn 30 hari.? 150.? kire elaun 350 je la kan.? heh.

oke tu tolak tepi. IBS Tech kat wangsa maju ade call tadi and offer tempat practical but seems macam dapat IT deparment je.? hadoi.:( mati la cam ni. subject teras bisnes kot.. nak marketing. nak keluar buat job kat sites. eheh. elaun.? ahaa 350 je. plus plus duet MARA RM630 sebulan..tapi ok la kot sbb afro dok ampang.. minyak tak payah pikir ye.. afro bole naik ngan kawan afro :) boleh kan topek.?:p

tapi masalah nye esok afro kene jumpa director Pos Ad kat damansara untuk sign agreement confirmation dan IBS Tech pulak nak anta official letter hari rabu. haih~ bayang kan aku tak pergi sign agreement dgn director tu, skali IBS tech cancel amek aku last minit.? wah!! tanak melepas plak dua dua nnt.? afro nak IBS tech sbnr nya. dekat pon dekat.. saving pon saving tapi nak marketing department. macam mane ye.? haish.

"tak semua yg kita nak dalam dunia ni kita dapat nak!"
kata mak kepada aku.
tapi afro nak jugak!! ahaa
nak marketiing department dgn elaun 500 boleh.? pls pls.:) haha

Soryy

okay! 
aku tak tahu lah nak buat ape lagi dah. 
mungkin salah aku jugak cakap macam tu.
and seiously afro tak expect things would turn out this way.
kepada Nor Shafreen seriously im sorry.
takde niat pon nak cakap macam tuh.
:(

"mungkin kata maaf tidak mencukupi, tapi aku harap kau menghargai."

Saturday, December 25, 2010

double decker.

ini katil 
katil ini comel
hari hari saya tidur atas katil
hari hari juga saya kemas katil

ibu kata katil ini tahan lama
saya bingung tanya kenapa.
ibu jawab kalau tak percaya try guna
bukan dah guna ke.?

see ibu dah cakap tahan lama.
kalau nak lagi lama
kawin guna katil ni
aku jawab ya!

"gulp! dlm hati, kalau guna katil ni macam mana nak buat projeck malam pertama."
haha
:D

ini kah cinta

"mungkin ini kah yang di nama kan cinta, hati gembira rasa bila kau kata cinta"

gulpp~ telan air liur puas puas dulu. heh..tawu kan ni lagu sape.? akim af wok!.erk~ okay okay..lagu ni mmg tak special pon.cuma afro pelik dengan lirik lagu .nih.afro nak bantah pun bende ni sekadar lagu je. ceh~! (mengeluh) ape kejadah nye semua ini.? harap kan pagar pagar makan padi. karim sing afro tok tv dua.. kah kah.

okay! stop merepek.. kalau korang pikir logically lah bende nih mmg la betul.. afro tak nafi kan la:) bila seseorang kata cinta mmg dunia ni macam kita yg punya kan. heaven je. haa tapi penah tgk tak org yang kata cinta tapi merana.? ni sbb cinta kalau bersepah sepah jadi macam ni lah.okay! mungkin sesetengah lelaki ayat manis kan.? then tak semesti nya laki tu suka kau.? mungkin ade lelaki yang mmg sifat nya macam tuh. bukan nak back up lelaki. cuma sense of humour lelaki macam terbaek sket la dari wanita dalam bab cinta. dan kenapa mesti when some in relation ship bende tu JARANG sekali tahan lame.. hamek kau TERcaps lock pulak:p oh plis "tak de jodoh nak buat macam mane." aku menyirap dengan jawapan tuh.haha tapi kadang kadang bila perempuan tanye nape laki break alasan tu aku guna jugak.bhaha:D

Friday, December 24, 2010

ini entry merapu.

jaga peri laku mu.
jaga tingkah laku
jangan kau kaku diam membisu
seperti org bodoh menjadi tunggul batu

aku terpaku mendengar kata kata ibu
cis.

mungkin aku bodoh otak beku.
tapi tak pernah ku lupa bahasa melayu

mungkin aku bangang sbb byk makan hempedu.
tapi tak pernah terlintas mempersenda agama yg satu

pelik. 
kata org hidup ibarat layang layang. 
bebas terbang dikayangan mencari pasangan

pasang awek keliling pinggang
tapi kau tak matang

muka macho macam kasanova
tapi awek hilang menanges beria.

tak ke bodoh tuh.?
haih.

ini aku bukan nak cerita pasal agama. 
afro pelik kadang dunia makin pupus dgn sifat sifat mulia
grr~~ 

"dunia dah nak kiamat, cepat cepat la taubat sebelum kene laknat"

Wednesday, December 22, 2010

who cares.

ade aku kesah.?
aku tak macam kau buat itu ini
jiwang sana sini.
update status facebook hari hari.

ade aku kesah.?
aku tak macam kau desprate gila babi
couple sbb nak tunjuk kau berkarya seni
bercinta konon nak buat bini
cakap kat org kau lelaki sejati

ade aku kesah.?
aku tak macam kau rembat publisiti
heboh nak dapat kan simpati
tak berkawan sbb tak mempercayai.

satu je kau kena ingat.
kau ingat degree kau ade kawan sejati dgn perangai kau macam ni.?

hey! aku boleh hidup lah tanpa kau.

"mungkin kau tak perlukan aku, tapi berjuta lagi yg masih percayakan aku"
:)

Monday, December 20, 2010

single.? you are welcome here.

best best. 
:)
aku tataw knape kan
aku harap sgt bende ni wujud kat malaysia nih.
korang single.?
da berpunye.?
dah bertunang.? 
ah ape ade hal. 
bank yg ade guard pon bole kene rompak.
ini kan manusia
haha
jahat en aku.?
:p
meh meh tgk gmbr ape aku jumpe time blogwalking.

 
 hah borang aplication utk jadi awek.
korang ingat time nak mintak kerja je guna form.?
zaman suda maju maa.

satu lagi kalau korang yg laki laki slalu nak ngorat awek mesti dieorg cakap
"isi form dulu"
ceh!
ni hah. 
laki suda ikut peredaran zaman.
yeah!!

p/s : kpd kwn2 aku yg mcam KASANOVA sket tuh korang pegi print bende nih pastu suh gadis gadis isi..hihi

Sunday, December 19, 2010

RM630 apa ada hal.?

RM630.?
ceh~! 
amount tuh nampa cam banyak kan.?
hihi.
tu duit bulanan dapat dr pinjaman MARA.
haoyehh!!
heaven mmg la heaven.:) 
tapi ape pelik bulan 11 & 12 afro neh tataw ah.
HAHA
tak cukup hah
oke oke jum kite maen kira kira:)

b.band = RM70
minyak moto = RM3 x 30 hari = RM90
(ini bergantung kepada kadar kelajuan)
minyak 2T = RM20
Topup = RM50

tu je la kan.? standart chatered. hahah
tapi tapi tu bulan bulan kebiasaan. 
since afro last year student. 
bulan 11 arituh final year project kua duet print sampai seghatus.
ceh!
padahal tebal dgn programming je
slamat dapat A.
A stand for awesome.:)

yg yg minyak moto akan jadi fixed kalau afro mu ini bawak mcm atuk atuk nak g masjid. 
cool dher
;)
tapi kalau dah kawan kawan dtg rumah jom itu jom ini. mmg tak ah.
silap silap sehari minyak RM5.
minyak makin mahal
moto makin buat hal.
hesh.
selamat kau laju.
:D

then lagi teruk bulan 12.
tayar moto pecah da kene kuar lagi RM100.
b,band yg dulu punye bill sampai RM16*.**
dulu tak pakai sbb lembap dan tak laju.? 
err. oke dua dua same je. 
afro bayar terus terminated:)
then dgn print resume bagai nak cari tempat prac.? 
blakang cerita tak dapat.?
HAHA
sabar je la.:)

mungkin kewangan akan kembali stabil apabila masuk januari.
:D
untuk bulan 11 & 12. 
kredit to acap dan nabiha.
kerana byk tolong afro mu ini.
heheh

"hari ini hari aku. mungkin esok lusa hari kau."
:)

the desprate janda

Tersebut kisah sorang janda yang dah 2 kali bersuami. bercerai dengan
suami yang pertama sebab suaminya tu yang suka memukul dan mendera. sementara

suami ke-2 pulak walau pada mulanya bahagia tapi akhirnya suami tu
menceraikan dia dan kahwin dengan pompuan lain. jadi selepas beberapa tahun,
janda
ni yang masih cantik mengambil keputusan untuk berkahwin buat kali yang
ketiga. dia lantas
mengiklankan diri untuk mencari jodoh ketiganya. si janda tu meletakkan 3
syarat:

1. lelaki tu mesti berjanji tak akan memukul atau mendera
2. lelaki tu tak akan lari meninggalkan dia
3. hebat di ranjang

so, selang beberapa hari, dtg sorang mengetuk pintu dengan kuat. lalu si
janda tu pun bukak pintu.
alangkah terkejutnya dia bila yang datang tu tak berkaki dan bertangan.
"saya datang untuk cuba nasib jadi suami awak" kata si lelaki kudung tu.

Lalu si janda tu meminta si lelaki tu untuk menjelaskan kalau dia dapat
memenuhi 3 syarat seperti dalam iklan.

Lalu laki tu berhujah: "syarat yg pertama, dah tentu saya dapat penuhi
disebabkan saya tidak ada tangan untuk memukul awak"

"Syarat yang kedua, mana mungkin saya akan tinggalkan awak disebabkan saya
tidak ada kaki untuk berlari"

"Jadi syarat yang ketiga tu bagaimana nak buktikan " celah si janda tu.

"Eeerrrrr, cuba awak fikir. tadi saya ketuk pintu dengan apa" ujar lelaki
kudung tu dengan bangga.


Fikir2 lah sendiri ekkkk. hihi

ahli falsafah, pakar matematik dan pelawak

Tiga lelaki, seorang ahli falsafah.. seorang pakar matematik dan seorang pelawak ditangkap atas kesalahan mengendap itik buat projek…Lalu hakim berkata.."kamu boleh menanyakan satu soalan kepada ku.. kalau aku dapat menjawab.. kamu akan ditahan di penjara.. tapi kalau aku tidak dapat menjawab… kamu akan dibebaskan..



Ahli Falsafah mula berkata.."Saya mahukan Yang Arif membawa sebuah buku falsafah yang lengkap dari Socrates.. Jika YangArif berjaya membawanya.. saya rela dihukum…".



Lalu Hakim mengarahkan pekerjanya pergi mencari buku yang diperkatakan.. lalu buku itu diberikan kepada ahli falsafah untuk di sahkan…"Ya benar sekali ini lah bukunya yang Arif…"Lalu Ahli Falsafah dipenjarakan…

Kemudian giliran pakar matematik mengajukan pertanyaan…"Cuba jawab 1253*254-45557+(5454*25451) dalam masa 5 saat..".Sambil menekan kalkulator dengan pantas.. Hakim memberikan jawapannya.. dan ternyata tepat..Lalu Pakar Matematik pun dipenjarakan..

Giliran terakhir pergi kepada pelawak.."Berikan saya sebuah kerusi yang mempunyai 7 lubang ditempat duduknya!". kata si pelawak..Apabila kerusi disediakan.. pelawak itu duduk dan tiba-tiba melepaskan kentut yang kuat..Lalu dia berdiri dan bertanya kepada Hakim.."Yang Ariff.. dari lubang mana kentut saya tadi keluar?"

Setelah membelek kerusi dan melihat lubang yang berada tepat dibawah punggung si pelawak tadi..hakim berkata…"Kentut mu keluar dari lobang yang ketiga dari sebelah kanan ini..".

"Salah!!!" Sebenarnya kentut saya keluar dari lubang punggungku ini !!!".Pelawak itu kemudian dibebaskan. 
HAHAH

MUTHU the genius

MUTHU & THE INTERVIEWER *
Interviewer : "What is your birth date?"
Muthu : "25th October."
Interviewer : "Which year?"
Muthu : "Every year."
*****

* MUTHU & LONDON TRIP *
After returning from a foreign trip, Muthu asked his
wife, "Do I look like a foreigner?"
Wife: "No! Why?"
Muthu : "In London , a lady asked me, 'Are you a foreigner?'...that's why."
Wife : ?????????
*****

* MUTHU & TOURIST *
A tourist from U.S.A. asked Muthu whether any great man was
born in his village... and Muthu said .. "No sir, only babies were born here."
*****

* MUTHU & HIS EXPERIMENT *
Muthu was doing an experiment with a cockroach. First
he cut off one leg and told it to "WALK! WALK!" The cockroach walked.
Then he cut off it's second leg and told the same. The cockroach walked.
Then he cut off the third leg and did the same. Finally, he cut
off its fourth leg and ordered it walk! But the cockroach didn't
walk. Suddenly, Muthu said loudly, "I found it.
If we cut a cockroach's four legs, it becomes deaf."
*****

* MUTHU & DRIVER *
When Muthu was travelling with his wife in a motorised
tricycle, the driver adjusted the mirror.
Muthu shouted, "You are trying to see my wife, eh? Sit in the back. I will drive."
*****

* MUTHU GOES TO HOTEL *
Muthu went into a hotel. To wash his hands, he went to
the washbasin.
Then when he had finished, he started washing the basin.
Seeing this, the manager asked what was he doing. Muthu pointed
towards the s ignboard " WASH BASIN * "
*****

* MUTHU & INTERVIEWER - FINAL PART *
Interviewer : "Just imagine you're in the 20th floor
of a building and it's on fire. How will you escape?"
Muthu: "It's simple.. I will just stop my imagination."
****

ramli isteri malam pertama

Dalam keheningan malam penuh syahdu,Ramli masuk ke kamar
kerana mengantuk.Dilihat isterinya sudah berselimut dari hujung
rambut kehujung kaki..
"Malu agaknya,maklumlah mlm pertama", bisik hati Ramli.
Dimatikanya lampu dan ia pun berbaring di katil.
Dicelah2 suara kodok menyeru pasangannya,
terdengar suara isteri berbisik, penuh romantis,
"Buah papaya dah masak ranum, bila tupai nak datang merasa?"
"Dah, apa citer ni?"tanya Ramli dalam hati. Separuh malam dia terbaring berfikir.."Oh, agaknya isteri ku teringat kampung halaman.. cian..sampai mengigau Takpelah, biarlah dia tidur", bisik hatinya penuh understanding.Malam ke-2 adegan yang sama cuma..dialognya agak berbeza.
Bisik isteri, "Sawah bendang dah siap dibajak, bila Pak Tani
nak turun menyemai?" "Kesiannya bini aku..masih ngigau lagi.. aku
mesti cari penawar!"
Ramli bertekad. Esok harinya, Ramli bercerita pada ayah yang
kebetulan datang untuk bertanya khabar 'Pengantin Baru'.
"Loh.." keluh ayah Ramli,"Aku antar belajar sampai Universiti, benda
cam ni pun kau tak paham?"
Ayahnya pun mula bercerita perihal Adam & Hawa, Laila & Majnun,
Romeo & Julie t.. (yang relevan untuk pengantin baru je!) Sepatah cakap orang putih 'about the birds & the bees'.
"Oh. cam tu!" sengih Ramli, "Baru saya paham. Taulah apa
nak buat mlm ni!"
Malam yang sangat ditunggu2 Ramli pun tiba, adegan sama dikamar tidur Cuma kali ini isterinya membisu
seribu bahasa.
"Lah.. knape pulak senyap, takkan dia give up?"
Bertanya2 si Ramli. Setelah sekian lama tanpa suara dari isteri,
Ramli pun berkata,"Dah lapar betul rasanya perut, boleh tupai
datang merasa?" Malam dingin semakin sunyi.. tak jawab pun...
"Kain pelikat dak disinsing rapi, boleh Pak Tani turun menyemai?"pun..masih takde jawapan.
Ramli mencuba lagi, "Juruterbang dah siap sedia.. boleh pesawat
turun mendarat?" Sayu sekali jawaban si isteri dari bawah selimut,
"Maaf tuan...Landasannya baru saje banjir...!"

baju cinta 18sx

Seorang nenek datang menziarahi rumah cucu perempuannya yang baru
berkahwin. Setelah membunyikan loceng, si nenek terkejut kerana mendapati
cucu perempuannya yang membuka pintu dgn tanpa seurat benang pun di badannya. 
Belum sempat si nenek bertanya, si cucu berkata,

"Saya sedang menunggu suami saya pulang dari berkerja nie nek!"..

"Yg kau telanjang tu nape!!!???" marah si nenek.
"Ini la BAJU CINTA saya" balas si cucu perempuannya.
"BAJU CINTA ??" si nenek kehairanan.
"Ya, suami saya menyukainya, saya juga begitu senang MEMAKAInya.
Saya harap nenek dapat balik dulu sebelum suami saya pulang kerana tentu
suami saya nanti akan berasa malu melihat saya memakai BAJU CINTA ini di
hadapan nenek." pinta si cucu perempuannya.

Si nenek faham kehendak cucunya. Dalam fikirannya mungkin itu cara terbaru
si isteri melayan sang suami. Di dalam perjalanan pulang si nenek mendapat
idea. Fikirnya dengan mengikut cara cucu perempuannya, sudah tentu dia dapat
mengeratkan hubungannya dengan si atok yang sudah berumur.

Sesampainya di rumah, si nenek tadi terus menanggalkan semua pakaiannya,
mandi, berbedak dan memakai minyak wangi sewangi wanginya. Kemudian si
nenek tadi pun menunggu si atok pulang. Beberapa ketika si atok pon pulang.
Sebaik saja pintu di buka, si atok mendapati si nenek berbogel kat depan pintu....

"Awat hang nie? Dah buang tebiat keeer???" marah si atok tadi.
"Ini lah BAJU CINTA saya bang" kata si nenek tadi.

"BAJU CINTA???.... .. Kok iyea pun..... IRON la dulu baju tuh!!
nampak sangat kedutnyer... .."
 
hahahahah.....

p/s : aku terbaca dekat blog orang.;)

gay itu indah.

ini tajuk panas hari ini. HAHAH..korang kalau pegi kem mesti ade kenali diri kan.? ice breaking bagai. agak agak korang kenal ke diri korang.? cop cop! jgn la salah faham.!! aku tawu korang mesti nak ckp aku gay sbb entri ni punye tajuk kan.? tak dapat ah jepp!. hihi.. tapi kan tapi kan "gay itu indah" what.? aku penah nampak tagline."gay itu seni, jgn benci kami" what the.....heh. lama lama aku tgk tagline tu mcm setail pulak.:D hee

takde lah:) korang kene la positive thinking sket.. aku tawu ade je makhluk yang meluat tgk hubungan sejenis ni. lesbo gay semua. aku pon mcam tu.. tapi cube korang tgk situasi dulu. agak agak kenapa eh dieorg jadi mcm tuh.? hah. afro nih pernah jugak la terfikir, tapi dah dieorg mcm tuh.. nak buat ape lagi.? dah berleluasa. nak salah kan mak bapak.? tak boleh jugak. mak bapak dieorg bukan tahu pon.. ape yg boleh kite buat tegur tegur la.. tanak tegur? benci la perbuatan tu dlm hati sesungguh nya itu adalah selemah lemah iman. huahaha.:) tapi betol oke. meh jap nak cari gamba encik gay:D



*yg ni acap tga layan:)

HAHA. tadhe lah. 'gay itu indah tu sebenar nya kalau ade ape ape tournament ke hape ke afro dan teammate akan guna name tuh. nampak ganjil sket..;) selalu org letak gagak hitam, tiger kuat, black hawk, dan memacam ah.. nama gagah menang tak jugak.:D kalau letak "gay itu indah" nampak sempoi je kan.? kalau menang. wah! semua pandang. tanye "eh team ni budak die kacak kacak ah" "betol ke dieorg gay.?" "sayang nya." mesti bende bende tu kua. heh:D pape pon sumpah aku bukan gay! aku flexible dua dua pon OKAY.:D

Friday, December 17, 2010

while stock last

entri kali ni afro buat lain sket.
bukan lain ape
tapi entri kali ni related kepada bisnes bisnes sket.:)
come come meh tgk blog si hensem kacak bergaya comel kaya raye nih
click utk teros berlari ke blog beliau

jgn la bukak nampak harga then terus blah.
HAHA
afro nih kawan amy
so ade la harga harga "kawan"
special punye
:)
utk senang kan korang
korang boleh terus contact number nih tok aduan atau order'an
heh

017-2640413

ni yg latest.
givenchy justin timberlake
korang tunggu la kawan aku tu update blog oke.?
:)
ape ape pon give me a call yeah.?

sumpa i terharu



*ni time beday. thanks lah.:)

awak!!
thanks eh sbb tulis pasal entri nih. 
sumpah terharu.
tak expect pon. 
i ingat u main main nak buat entri pasal i even i yang suruh kan.
so senyum je la.
:)

kawan kawan! 
meh meh follow si budak genit yang comel nih.
hehe.
love you more.
;)

Thursday, December 16, 2010

la senza atau triumph.?

panas panas~~
korang yg lelaki mesti tertanye tanye kan.
hah.
g tanye gadis gadis kat lua sane. die org tahu ape bende tuh..
jgn la tanye direct, tak pasal je makan penampa kang
:D
ceh konon la buat buat tatahu.
pada hal kat pavilion, ts, bb bukan maen bersepah lagi.
hihi

kepada yg lelaki.
cube la korang fikir. pakaian dalam korang yg paling mahal berapa ringgit.?.
aku rase paling tidak pon boxer 3 helai RM49.90 je kot.
renoma.
piere cardin RM39.90.
yg tu mcm berbaloi la jugak.
even pakai kat dalam kan.? 
tapi tak la mahal sgt

haa tapi cube la korang fikir yg pompuan dok beli bra sampai 3 helai RM100++ tu ape jadah.?
mahal kot.
nak kate cantik? same je aku tgk
kat jusco lagi comel kot bra bra die. 
mcm rambut afro nih.
comel kan.? 
hihi
lua purple bhagian dalam turqoise
;)

hey! quicksilver nye bikini pon RM99.90 je taw.
skali spenda.
:p
kalau isteri afro mintak bende nih sumpah afro tak kan bg.
heheh
da la pakai kat dalam. 
bukan org tgk pon. 
kalau 'speedo' lain lah.
;)
bentu tuh buat berenang.?
kan a*ey kan.?
:D


yg ni afro curik kat google;)

dah dah!! byk je lagi gambar. 
korang g search kat google ye
bukan tanak upload. 
t org ckp afro pervert
:D

Tuesday, December 14, 2010

jiwa kacau hati risau

hari hari post surat sana sini
tempat praktikal tak dapat lagi
manager kol pun mintak itu ini
last skali ape pon tak bagi.

aku cari tempat praktikal niat suci
kadang manager macam babi
aku bukan mintak duit nak bg makan anak bini
aku nak praktikal lah vavi!!

***************

baju pengantin berwarna biru
pengapit pula warna kelabu
i tawu i ada dalam hati you
cume you je tak nak ngaku

rindu ku buat mu sepintas lalu
terkenang masa kita dahulu
i nak confess something kat you!
i miss you
:(

hah. nampak kan bahasa kesat da kuar.. ciss!! malang malang malang! mungkin takde rezeki aku barangkali.. nak kate tak usaha, ade je aku usaha silap silap haribulan surat surat yg aku post lagi banyak dari batch aku sendiri. bukan memilih ke ape. name pon praktikal.. nak adapt dgn situasi di alam pekerjaan. standart la tuh kalau tak dapat elaun. tapi kalau dah tak dapat elaun tuh sampai ke bangsar sampai ke shah alam sane sape nak pegi.? elok elok ikhlas jadi tak ikhlas teros.. sape nak bayar minyak moto mat rempit ampang sorang nih.. HAHAH. kecik hati taw! tawu lah aku ta hensem. semua tanak amik aku prac. hmm. tape tape aku kene cool!! :) sang afro tak buleh bertindak ganas.. 

due date na dekat.. tape aku pasrah. kalau ade ade kalau tak de aku extand.. baru style.. habis cepat cepat pon kau nak g mane.? kerja pastuh kahwin.? relax dulu. awak tuh kecik lagi. rambot je besa.:D hmm.

dgn keadaan macam ni pastuh dgn rindu kat nur ******* lagi! oh plis lah. aku perlu kan kau lah.:( sumpa aku harap kau bace post nih. heheh. 

hey kawan kawan! tolong doa kan aku berjaya di menara gading ya!!
:)

weng weng!!

Sunday, December 12, 2010

belon ni utk you!


nampak tak tajuk entri.?
merapu meraban.
heheh
korang tawu ape tuh jom heboh.?
hah
hari ni la kali petama sang afro neh jejak kaki kat jum heboh tuh.
tgk kat tv macam syiok je.
:)

fuhh!!
wa cakap lu itu jum heboh mcm pasar juadah.
hihi
bukan main byk lagi org jual makanan.

sampai je bukit jalil wah!! 
jadi batak sat..
itu mat mat lempit itu poser itu gothic itu gangsta semua ade maa
wa cakap lu semua hensem!!
:p

kali petama g sana, round semua booth hah
paling best studio cereka dan mytv3.
tu je. 
haus pegi old town nye booth minum sample kopi. 
hahah
cam bangang kan.?
tapi tape.

tadi jadi fames kejap.
lalu depan tempat berita harian
abg tu teriak pggl org masuk
"ya adik adik mai masuk... jgn malu jgn segan!! yg baju hitam berbaju manchester berambut suparjo.come come"
wah cilaka.!
aku da tutup muka hah
hahah
tapi oke la kan. fames kejap.
:)

lokasi : tapak konsert
situasi 1 : haru biru
depan kiteorg ade awek. baju tana kalah.
skirt pendek paras bontot
paling ta tahan baju warna puteh kain pagoda tuh.
spenda biru bra pink.
pergh!!
tanak tergugat plak keimanan abg!!
dosa dosa.!
tapi syorrr!!
heheh
:D

lokasi : depan org ramai
situasi : bapok tersepak belon aku tgkp
haa.
kalau na jadi kan cerita boleh jadi point kene bahan. so aku ringkas kan.
aku da pegang belon tu bapok tu pandang2 jeling jeling
saje la angkat tangan lambai.
erk~~
tiba tiba mintak belon.
na tanak bg je lah.
"terima kasih you!"
aww.!!
geli geleman. 
awak tuh kalau mcm megan fox takpe la.
mcm amar (acap punye) ke.
:)
hehe

stop! 
cukop lah
penat+serabot. 
tapi have fun jugak lah. sori ye tak de gambar.
kamera sang afro bateri takde
rumah tga renovate
cable tah kemana charger tah kemana
:)

p/s : nak layan bapok bia yg comel:)



afro ----> lurus

jgn tanye mcm mane and buat kat mane bole.?
afro ni ori la gila!
dari atuk nenek aku lagi.
haha
tapi jgn bayang kan nenek aku afro plak. 
hish
tu terlebih karut tuh.
aku suke kalau bile aku jalan pastu semua org pandang.
bukan pandang muke 
sbb aku tawu muke ni tak hensem.
tapi pandang kepala.
rambut ni hah.
ade skali sampai org langgar tiang sbb tgk rambut nih
ade yg ckp aku pengganti aleycat la ape la.
kadang kadang style jugak jadi buah mulot org. 
hehe
puas aku godek2 gambar aku.
jumpe pon gambar2 zaman 70 an aku dulu.
na tgk.?
bak singgit!.
:p
heheh




  

HAHAH.
nampak kan.?
aku mandi tak basah.
makan tak kenyang tidur pon tak lena.
;)
tadhe lah. saje je
tu semua sarang sarang tebuan yg aku bela dulu.
:)
na tgk transformasi.?



 

 

 



sesi melurus kan rambut.
heheh
tawu sbb ape dari sarang tebuan ke lurus.?
sbb afro neh nak register sem 4 tapi tak leh nak register.
sbb ape.?
rambut panjang
busit!!
hahah
sesi ni minum masa 3jam.
ade la 4 5 gambar yg kawan aku tolong snap.
:)


tibe tibe
tadhha!!! 
lurus kan.?
;)




 
 

keh keh.
lepas lurus cam ni aku dtg kolej, budak budak semua pandang.!
cis!
kau tadhe kawan yg dari afro buat rebonding ke.?
sebok nak pandang pandang.
aku tawu la aku hensem.
:D
miahahah
masuk je na register.
tibe tie org atasan tu ckap.
"awak bukan tadi rambut yg besar2 tu ke.? kan hensem camni."
time tu korang tawu afro neh jawab ape.?
" aah! tapi balik tadi da sikat."
niat aku nak gurau je.
then org tuh ckp hah kan bagus ikat rambut.
hotak die!!
HAHAH
guling guling aku gelak kat situ.
:)
pape pon aku sayang semua rambut yg aku ade.;)

p/s : aku syg semua:)

hair style




bruno mars.

tak kan tak kenal kot. kawan kawan aku semua kata aku klon bruno.
;)
aku tgk tak de la sgt.
takde la same mane pon
2 je persamaan aku dgn die ni
hensem + afro.
hahah
 kacak bhai bruno mars nih. aku adore die.
kalau aku pompuan mmg aku pilih die. 
cool!



hah.
yg ni korang kenal tak sape.?
die ni dulu kecik kecik men congkak dgn aku.
ni la anak pak samad.
nama die reshmonu.
heh
aku biasa biasa je dgn die.
tak de la adore.
cume rambot die aku tgk comel doh!!
aku teringin plak nak buat rambut cam nih.
:)
bosan kot balik balik afro flattop afro flattop botak.
hahah

tapi aku pernah rebond rambut sekejap.
tahan 2 bulan je.
hihi.
na tgk gambar faizal tahir klon.?


mintak maaf ye.
sang afro sorang ni mmg tak byk gambar sorang.
kalau ade pon yg mcm pompuan2 slalu tgkp gmbr.
muke semua bajet2 sweet.
nak ke.?
HAHAH

p/s : aku tak hensem tapi org kate aku comel!. what the heck!!;)

aku rindu

Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh

Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh.

Ulang Chorus 3x

ini lagu black, bukan lagu crystal!

nampak cam entri ni merapu kan.?
hah
mmg pon..
satu je pesanan dari si afro neh
aku tak kan lupa kan kau
"sumpah aku rindu kau la gila!"
:(



p/s : org kuantan, kelantan, seremban, manhattan, paris and UK. kalau korang terasa korang la org nye:)

Thursday, December 9, 2010

syukur.

syukur alhamdulillah.
result budak homegrown da kua dah.
:)

konon konon nak cek terus la. 
saje je sbb tawu slalu nye trafic server akan hang bile time kua result nih.
tup tup hamek kau!!
laju jeh.
ohooiiiiii
kecewa kot.
GPA puas hati lah!
3.31
tapi CGPA.?
:(
mak aih. ta sampai 3 pon. 
ni kalau mak ayah tawu tak kecik hati dorang.?
tapi aku tak salah kan ibu yang ngandung.
aku just boleh panjat kan kesyukuran ke hadrat ilahi je
:)

thanx to allah for my mother.

:)

cara mudah

aku mula kan entri kali ini dgn bismillah
:)
peace!

pernah tak korang (single) ni terfikir na ade pasangan.?
i bet you do..
kat sini abg afro na bg petua mengorat wanita.
HAHAH
kali ni bia aku jadi Dr.Love kejap. 
;)

*gentle man
*pandai amek hati
*ayat mesti manis.
*pandai bermain dgn perasaan
*eye contact
*komunikasi yg efective
*lemah lembut
*act cool
* mcm mcm lagi.

HAHAH
TAK TAK!!
korang jangan salah fikir plak.
korang tayah ade semua bende kat atas tu pun tape
janji korang kene ade. gentle man. 


korang nampak gambar atas nih.?
try buat mcm ni!
propose org yg anda suka di khalayak ramai.
wah!!
tanak syorr plak kan.?
;)
posibility untuk di tolak sangat la tipis.
hehe
ade 2 kemungkinan je.
sama ade die terima sbb suka sama suka
tak pon terima sbb tanak malu kan anda.
HAHA
tapi at least kite dapat ape yang kita nak kan.?
:D
peace peace!!
even kau org da ade 2 3 awek pon,
kalau korang wat cam ni pompuan tu mesti akan trima jugak.
:D
tapi bende ni sesuai buat time kapel je.
time na kawen korang pikir la elok2 ngeng!
hihi
:)

blog cantik.?

hah ape jadah cantik nye.
heheh.
ade org bg award plak.?


so aku amek je la kan.?
:)
thnx kepade si keding nih sbb bg award tak seberapa nih
hahah
(click utk menggoda beliau)

tag 8 org. ?
ni aku lemah ni kawan pun ta ramai.
nah amek neh!!

ACAP
TOPEK
AISHAH AR
ICHA
EIEN
AMIRA ADINI
MYRO
MUNIR

8 perkara tentang diri saya

hensem
kacak
berlagak
sombong
iri hati
hasad dengki yg tinggi
poyo
jahat

yeah! siap pun
:)

p/s : korangg korang amek taw.!!

Tuesday, December 7, 2010

perigi cari timba

selalu nya insan yang layak menerima pepatah ini adalah wanita. takkan laki pulak kan. tapi bagi aku pepatah ini dah tak boleh diguna pakai lagi kat dunia sekarang nih


jangan terlalu ego hanya kerana  "KAU " wanita. tidak semua lelaki punye sifat "gentlemen" la. ingat ta dulu dulu cikgu pernah ajar nak seribu daya tak mo seribu dalih tak pun dimana ada kemahuan di situ ada jalan jadi kenapa tidak cakap sahaja 3 patah perkataan "saya cinta awak". dari perlu bazir 3 juta perkataan sebelum lelaki itu mahu memulakan hubungan. itu pun kalau masih bersama kerana manusia sinonim dengan sifat bosan. tolong lah jangan jadi kan perigi cari timba sebagai satu alasan. sedang kan jika nak tiga perkataan tak nak tiga perenggan. jangan bazir masa kera siapa cepat cakap die dapat dakap. aww boleh peluk peluk boleh cium cium. heh


jika takutkan hari ini
bagaimana hendak menghadapi hari esok? bagi aku lebih baik wanita memulakan sesuatu hubungan kerana lelaki selalu nya tidak serius sangat. jangan bazirkan masa menunggu lelaki. wanita perlu berfikir give and take. kerana selepas hubungan bermula lelaki akan menanggung gift and tax. segala perkara dalam kehidupan punya risiko. contoh, kalau banyak makan pun boleh jadi sakit obesiti. kalau tak makan pun sakit gastrik. tapi cuba lihat perbezaan mana situasi yang lebih sakit? obesiti mungkin berat badan bertambah tetapi kita puas makan. jika gastrik kita perlu menahan sakit sedangkan kita tak merasakan keenakan makanan. begitu juga hati, luahkan sahaja asalkan puas jangan biarkan sesuatu pergi dan menyesal tanpa kita lakukan apa pun. tidak salah mengalah apabila penentuan nya belum tentu kita kalah. jangan esok yang sudah di gendong tak dapat, yang di kejar berciciran.


dalam islam sendiri tiada dalil yang mengatakan wanita tidak boleh memulakan sesuatu hubungan. malah pada zaman baginda dahulu pernah ada seorang sahabat yang di minta meminang oleh seorang wanita dan akhirnya mereka bahagia kerana lelaki itu juga sudah lama menyukai wanita tersebut cuma malu untuk menyatakan hasratnya. Rasulullah s.a.w. berpesan: “apabila datang kepadamu orang yang kamu redha agamanya dan akhlaknya maka kahwinilah ia. Jika tidak engkau perbuat (demikian), akan terjadi fitnah di bumi dan kerosakan yang luas.” (Riwayat Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim)

p/s : lepas ni sape nak tackle lelaki sila kan lah.:)

Monday, December 6, 2010

africa

Lokasi : Low Yat
Situasi : Huru hara

"yaw africa!! how are you.? " 
berkata makhluk niger nih kepada


si afro neh..

kepala hotak die. mane datang muke aku mcm africa.! 
celaka betol makhluk nih.. 
hish.
sedeh kot.
bukan maen hensem lagi aku die kate africa.?
:(

p/s : tapi kadang bangga jugak ta nampak cam melayu. hehe

1st event










mpp event 
park royal
tadhe gambar cantek pon sbb event ni formal.
nak tawu sape yg tangkap.? 
hah! 
dgn kuasa bunga aku menhukum mu.!! 
kah kah.
:)



p/s : ceh! kalau tak formal pon mcm la aku tangkap lawa sgt kan.? heh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...