Pages

teman teman

Friday, April 22, 2011

kiamat sudah hampir.

mood : kesal
listening : iman adalah mutiara

kau rasa kenapa aku cakap macam ni.? sbb yess mmg betul dunia nak kiamat.. tanda tanda kiamat paling besar aku sendiri dah jumpa..hari ni jumaat aku semayang dekat masjid area rumah.. aku bukan nak malukan agama sendiri atau apa.. just aku pelik kenapa bila imam dah angkat takbir masih ade budak yang lepak duduk duduk isap rokok dekat luar pagar.? kau islam atau kafir.? post ni dah lama tergendala sebenarnya.. sbb aku ingat skali dua je nak ponteng semayang.. tapi kalau dah setiap minggu aku datang masjid muka korang je yang tak semayang.? macam mana tu.? kot ye pon nak ponteng semayang, duduk lah rumah..

semayang jumaat tu sekali seminggu kot.. kalau itu pun korang boleh tinggal kan agak agak zohor macam mana.? aku tak de la baik mana kan.? semayang pon berlobang lobang jugak.. tapi tak lah sampai teruk macam jumaat pon kau tak hormat.. haih-.- aku nak tegur korang dah besar.. aku just boleh benci perbuatan korang dalam hati jaa. harap korang bertaubat.. sedar lah dunia ni dah hujung hujung nyawa..


mungkin kau rasa kau besar, tapi kau kena ingat Allah maha BESAR.. mungkin kau rasa kau bijak tapi allah maha BIJAKSANA.. cukop melalui asma ul-husna kau boleh tawu sapa maha pencipta.. moga kau bahagia dengan perbuatan kau sekarang budak!

4 comments:

Marya Hana . said...

tak dapat hidayah lagi budak budak tu..

bawak bersabar.

Eien Mohmad said...

huhh =,= terbaekk lhaa bang (: dwg tak matang lagi koddd.

si afro besar said...

marya : tunggu hidayah kaa.? HAHA sampai bila nok.?;p

si afro besar said...

eien : tunggu matang.? ape pon tak boleh. kahkah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...