Pages

teman teman

Tuesday, November 30, 2010

mi mamá es hermosa (my mom is gorgeous)

hello hello.:) hah entri kali ni aku nak cerita pasal family aku pulak.. bosan dah cerita pasal diri sendiri je.. mak aku sebenar nya org spanish.. tapi dah menetap kat mlaysia 25 tahun dah..pecaye tak.? tolong lah pecaya.. betol tak tipu..demm aku tawu korang tak pecaye sbb aku tak nampak cam kacukan pon kan.? dont judge a book by its cover lah gila. tape tape aku tak kesah pon.. tapi tolong lah pecaya.. stakat nak speaking spanish 2 3 ketul tu boleh la.. spanish bukan mcm english. bahasa die complicated kot.. "mi madre es el español. Yo la quiero mucho" ni maksud nye mak aku org sepanyol dan aku sgt sgt syg kan die:) see.

bukan nak bangga ke hape. aku just nak share je cerita cane bapak aku bertemu mak aku and jatuh cinta.. bapak aku truly malay lah.. asal perak batu gajah lagi tuh. makan fevret tempoyak.. yuckks! aku mmg tak suke bau natang alah tuh. heh.. 

bapak aku jumpe mak aku time sambung "master". time tu bapak graduate degree dgn 4flat.. dapat tajaan tok pergi spanish sambung study dalam bidang management.. walla caya lah daddy!! time tu my mom baru 27 tak silap.. balaja punye blaja punye blaja hampir 3 tahun berlalu. bapak aku da dekat thesis tok final project. ade la satu hari tuh bapak aku pergi pantai kat spain tuh nak release tension la kate nye dgn melihat keindahan pantai diikuti dgn gadis gadis cantik kat pantai tuh..biasa lah tuh mmg kerja lelaki, kadang aku pun nak wat camtuh heh.. lepak punye lepak bola tampar pantai tuh berguling kat kaki bapak aku, konon macho la amik bola tuh pastu cari owner die kan.. ingat kan laki rupa nya pompuan. hah tak terkejut plak bapak aku.. terus jatuh hati org kate. bapak aku kate tu nama nye cinta pandang petama.. ah tapi aku mane caye mende2 camtuh.. ade plak cinta pandang petama. hmm.aku pegang prinsip tak kenal maka tak cinta. kalau cinta pandang petama wujud and membuah kan hasil da lame da aku bercinta dgn megan fox tuh. heh..

hah balik pada cerita, bg je bola bapak aku ta sempat na tanye nama die teros blah. kecewa kot bapak aku time tuh..bapak aku tak de la nak kejar sbb ramai plak kawan perempuan mak aku kat situ.. nak taknak, suke punye pasal bapak aku datang tempat yg sama pada waktu yang seakan sama tok cari cinta pandang petama la konon kan. ceiitt!! kadang kadang aku cam rase bapak aku romantik plak. eheh. mak aku pon ta expect bapak aku datang kembali. tapi as usual lah mak aku mmg jenis hang out kat pantai tok sunburn.. kali ni bapak aku ade sedikit ke'gentleman'nya dimana bapak aku tegur direct mak aku and terus jalan sama sama.. korang tayah pelik sangat lah sbb org barat mmg cam tuh.. mudah bergaul tapi aku takde la nak kate mak aku socialize sesangat kan.. mak aku plak..:) 

bapak aku sempat kenal seminggu je dengan mak aku then tiba masa tok pulang ke tanah air.. bapak aku kate bole je dok sana tapi duet tadhe.. mak aku menanges nages takut tak dapat jumpa bapak aku lagi.. cukup 2 bulan kat malaysia hanye contact mak aku melalui ym je tetiba bapak aku dapat surat dr universiti tempat bapak aku blaja tok majlis konvokesyen.. ikut kan mak kepada bapak aku die mmg tak bg bapak aku pegi.. biasa lah.. org susah, dulu naik fligt tuh kire mahall la tuh.. bapak aku bertegas jugak nak pegi sbb nak jumpa mak aku punye pasal.. sampai je kat airport spain bapak aku disambut mesra dgn mak aku. berpeluk sakan hah. aku dga pon geli geleman. haha. daddy daddy!! bile nak berubah. bukan muhrim mane bole pelok sesuka hati tawu lah mak tuh bukan muslim time tuh..

hurm abes je majlis konvo bapak aku terus jumpa mak aku sbb tiket flight mmg dah ditetap kan utk pulang ke malaysia 3 hari selepas tuh.. puas mak aku pujuk bapak aku suh tinggal kat spain last skali mak aku yg ikut bapak aku g malaysia.. before kahwen tuh wah romantik bagai hah. stiap hari bagi bunga stiap ari bagi coklat.. pompuan mane tak cair kalau laki buat camtuh.? aku kalau pompuan pon aku nak. heheh.

bapak aku cakap die kawen 31 april. 19**.. tu aku tak ingat. hihi. aku susah sket ingat tarikh.. and ni pon aku cerita secara ringkas je sbb aku tak ingat sgt..die org dapat kekal kan rumah tangga dlam 15 tahun je.:( tape tape ape ape pon tu ketentuan ilahi.


some pictures of my mom

 yang ni plak gambar bapak aku

hensem kan.? heh.. aku tawu. korang tayah cakap pon tape.. :) bapak aku mmg style dulu dulu.. bapak aku femes plak. kalau korang search kat google mesti jumpe gambar die. hmm. kepala aku pon dah terteleng teleng dah nak ingat balik kisah bapak aku ngan mak aku dulu.. 

weh!!! HAHAH afro oh afro kau nak menipu tak beragak kan. heheh.. cube korang pandang kiri kanan atas belakang, tenggara, barat daya, barat selatan kalau ade.. korang tgk sane ade camera sane ade camera buat peace.. HAHAH anda terkene BANG BANG BOOM!!! hihi.. mane datang mak aku spanish.. mak aku melayu lah. cikgu lagi tuh..:D hahah. pastu lagi satu ni gambar david gueta oke..knal kanl skit artis lua eh:) keh.keh..

p/s : aku terkena kat blog org then comes idea tok prank org balik.:) peace~

2 comments:

Sara said...

seksi ah ur 'mom'. HAHA
& hensem gila ah ur 'daddy' !

si afro besar said...

ini cam mara je.:p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...